Pridať recept

Mrkvové placky

4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
mrkva
100 g
zemiaky
30 g
maslo
1 ks
žĺtok
60 g
hladká múka
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 KL
majorán, vegeta
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Mrkvu a zemiaky očistíme, nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme maslo, žĺtok, prelisovaný cesnak, soľ, korenie, majorán, vegetu, kypriaci prášok do pečiva a podľa potreby múku.
 
2.
Vymiešame hustejšie cesto, z ktorého postupne odoberáme lyžicou a na rozpálenom oleji tvoríme placky. Opečieme ich z oboch strán do zlatista a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Chrumkavé placky v 10 chutných receptoch, ktorým určite neodoláte
Slováci milujú placky! A nielen tie zemiakové...
Domáce lokše, tradične chutné, netradične zdravšie
Lokša je veľmi zábavné slovo, ktoré vo mne evokuje výraz "sedíš tu ako lokša", isto ho poznáte. No lokše sú...
Zemiaková baba
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Palacinky, placky, baba a lokše
Návraty do slovenskej tradičnej gastronómie pokračujú prípravou palaciniek, placiek a lokší.
Nízkokalorické placky z karfiolu, vajec a korenia
Ľahké, rýchle a zdravé placky bez múky: Len z 3 surovín!
Sociálne siete zahltili rýchle a jednoduché recepty placiek, respektíve tortíl, ktoré neobsahujú múku, aspoň...
Placky z kyslej kapusty
Fantastické placky z kyslej kapusty a oškvarkov: Ako od babičky
Oškvarky, kyslá kapusta a bravčová masť v skvelých plackách, po ktorých si budete všetky prsty oblizovať.