Pridať recept

Zemiaky zapečené s kapustou a údeným mäsom

Zemiaky zapečené s kapustou a údeným mäsom
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

800 g
uvarené zemiaky v šupke
1 PL
olej
1 ks
cibuľa
500 g
kvasená kapusta
1 KL
drvená rasca
1 ks
bobkový list
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
olej na vymastenie
150 g
varené údené mäso
100 ml
12% smotana na varenie
1 ks
vajce

postup

1.

Zemiaky ošúpeme a pokrájame na plátky. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu, rascu, bobkový list, ochutíme soľou, korením a krátko podusíme.

 
2.

Zapekaciu misu vymastíme olejom, na dno dáme kapustu, pokrájané údené mäso a plátky zemiakov. Zalejem smotanou rozmiešanou s vajcom, vložíme do rozohriatej rúry a zapekáme dozlatista asi 15 min.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať