Zapečená zemiaková kaša s pórom
stredná
náročnosť
ingrediencie
70
g
maslo
2
ks
pór
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
800
g
zemiaky
300
ml
mlieko
2
ks
vajce
4
PL
12% smotana na varenie
1
štipka
strúhaný muškátový oriešok
trochu
maslo na potretie
trochu
stúhanka na vysypanie
100
g
tvrdý syr
postup
1.
Na 1KL masla podusíme pór pokrájaný na kolieska, posolíme a pokoreníme. Zemiaky uvaríme v posolenej vode domäkka a so zvyšným maslom a mliekom pripravíme zemiakovú kašu. Vmiešame rozšľahané vajcia, smotanu, štipku muškátového orieška a dusený pór.
2.
Zemiakovú kašu rozložíme do zapekacej misy vymastenej maslom a vysypanej strúhankou, posypeme strúhaným syrom a v predhriatej rúre zapečieme dozlatista. Podávame so zemiakovým šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.