FOTORECEPT: Dvojfarebná tvarohová bábovka s marhuľami
8
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
300
g
polohrubá múka
150
g
jemný kryštálový cukor
100
g
rozpustenej Hery
1
ks
vanilkový cukor
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
250
ml
mlieka
2
PL
kakao
Plnka
250
g
tvaroh hrudkovitý
1
ks
vanilkový cukor
1/2
ks
pudingový prášok vanilkový
2
PL
jemný kryštálový cukor
trochu mlieka
malý marhuľový kompót
postup
Zaujímavá bábovka, nie je suchá a je dobrá
1.
Množstvo je na malú bábovkovú formu, ja však som mala veľkú tak to nie je také pekné. Suché potraviny vymiešame okrem kakaa.
2.
Oddelíme jednu tretinu cesta a dáme doň kakao. Teraz máme svetlé a tmavé cesto.
3.
Zmiešame suroviny na plnku. Marhule scedíme.
4.
Do vymastenej a múkou vysypanej formy dáme svetlé cesto, prúžok tmavého cesta, tvaroh, tmavé cesto, marhule, tvaroh, tmavé cesto, svetlé cesto.
5.
Pečieme 45-60 minút na 180 C. Cesto necháme vychladnúť a vyklopíme. Celé pocukrujeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Ingova
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.