Pridať recept

Pstruh plnený zeleninou

ingrediencie

1 ks
pstruh
3 PL
svetlé pivo Velko popovický Kozel 10
1 vetvička
tymian
1 ks
lístok šalvie
maslo
soľ
korenie
alobal

Plnka

60 g
mrkva
30 g
zeler
30 g
pór
30 g
stonkový zeler

postup

1.
Čerstvého pstruha zbavíme vnútorností, opláchneme ho a osušíme papierovou servítkou. Rybu zvnútra nasolíme, mierne okoreníme a naplníme pripravenou zeleninou.
 
2.
Vezmeme dostatočne veľký plát alobalu, na ktorom si prehnutím naznačíme polovicu. Na jednu polovicu položíme naplnenú rybu, polejeme ju 3 lyžicami piva, položíme na ňu lístok šalvie, vetvičku tymianu a plátok masla. Druhú polovicu alobalu prehneme cez rybu, okraje preložíme a uzavrieme tak, že ich 2x preložíme v šírke 1 centimetra a vždy stlačíme prstom. Rovnako postupujeme pri zvyšných stranách. Výsledný tvar má vyzerať ako obálka.
3.
Takto zabaleného pstruha vložíme na rozpálený gril. Alobal sa po malej chvíli nafúkne a od tohto okamihu je ryba o 13 až 15 minút hotová. Takto pripravenú rybu ihneď podávame na horúcom tanieri a pred hosťom roztrhneme nafúknutú alobalovú obálku, z ktorej sa uvoľní para.
4.
Postup na plnku: Očistenú mrkvu, zeler a svetlú časť póru nakrájame na rezance. Stopkový zeler najprv oškrabeme škrabkou na zeleninu tak, aby sme ho zbavili hrubých vlákien na povrchu, a následne ho nakrájame na čo najtenšie plátky.
5.
Kozlov tip: Ako príloha sa skvele hodia mladé zemiaky s pažítkovým maslom. Pstruha môžete nahradiť aj makrelou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Rada, ako správne ugrilovať mäso a tiež tipy s čím ho padávať, aby ste si pochutnali na výbornom grilovanom...
Fit grilovačka s chrumkavými krevetami
Ak ste premýšľali nad ľahšími alternatívami grilovaného jedla, tá správna možnosť sú určite krevety.
Video: 3 kroky k dokonalému hamburgeru
Dnes už hamburger nie je len privilégiom rýchlych pohostinstiev, ale často ho objavíte ako nemennú súčasť...
Rodinná grilovačka
8 pravidiel správneho grilovania
8 jednoduchých pravidiel, ktoré z vás urobia majstra v grilovaní.
Kupujete gril?
Kupujete gril? Poradíme, ako správne vybrať
Grilovaniu prepadá čoraz viac Slovákov. To so sebou prináša aj širokú ponuku pomôcok na tento typ varenia,...
Syr halloumi
Grilované syry – všetko, čo by ste mali vedieť o tejto letnej pochúťke
Grilovačky už dávno nie sú iba o mäsových pochúťkach. Pravý gurmán si dopraje aj lahôdky v podobe grilovanej...