Pridať recept

Norimberské klobásky na pive

ingrediencie

920 g
klobáska
0,4 litrov
svetlé pivo Velkopopovický Kozel 10
50 g
olivový olej
morská soľ
korenie
100 g
červená paprika
100 g
žltá paprika
50 g
jarná cibuľka
100 g
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
100 g
cherry paradajky
1 vetvička
tymian
1 vetvička
rozmarín

postup

1.
Papriku nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak na plátky. Bielu časť jarnej cibuľky nakrájame na kolieska. Paradajky prekrojíme na polovicu. Z vetvičky tymianu odtrhneme lístky a menšiu vetvičku rozmarínu pokrájame nadrobno.
 
2.
V kameninovej miske na grile rozohrejeme olej a na ňom krátko opečieme klobásky. Potom pridáme zeleninu bez paradajok. Všetko krátko restujeme, pridáme paradajky a bylinky. Jemne osolíme a okoreníme. Polejeme pivom a približne 8 minút prevaríme na grile.
3.
Kozlov tip: Klobásky podávajte s opečeným krajcom chleba, ktorý nakoniec potrite strúčikom cesnaku a rozpolenou paradajkou tak, aby chlieb nasal šťavu z paradajky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pivové cestíčko
Chutné pivové špeciality: Pivo sa hodí do guláša, kysnutého cesta, polievok i dezertov
Po náročnom dni vám veľmi dobre padne pohár dobre chladeného piva. Pri jeho popíjaní si premyslite, ako by ste...
Rodinná grilovačka
8 pravidiel správneho grilovania
8 jednoduchých pravidiel, ktoré z vás urobia majstra v grilovaní.
Fit grilovačka s chrumkavými krevetami
Ak ste premýšľali nad ľahšími alternatívami grilovaného jedla, tá správna možnosť sú určite krevety.
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Rada, ako správne ugrilovať mäso a tiež tipy s čím ho padávať, aby ste si pochutnali na výbornom grilovanom...
Kupujete gril?
Kupujete gril? Poradíme, ako správne vybrať
Grilovaniu prepadá čoraz viac Slovákov. To so sebou prináša aj širokú ponuku pomôcok na tento typ varenia,...
Syr halloumi
Grilované syry – všetko, čo by ste mali vedieť o tejto letnej pochúťke
Grilovačky už dávno nie sú iba o mäsových pochúťkach. Pravý gurmán si dopraje aj lahôdky v podobe grilovanej...