Pridať recept

Hovädzí pupok marinovaný v pive

Hovädzí pupok marinovaný v pive
Zdroj: VelkopopovickyKozel

ingrediencie

1 kg
hovädzí pupok
extra panenský olivový olej
soľ
korenie

Marináda

125 ml
svetlé pivo Velkopopovický Kozel 10
125 ml
extra panenský olivový olej
2 PL
nastrúhaný zázvor
2 strúčiky
cesnaku
1 KL
pomarančová kôra
1 KL
citrónová kôra
4 ks
celé čierne korenie
1 vetvička
rozmarín
morská soľ

postup

1.
Mäso vyberieme z marinády, osušíme a pred grilovaním necháme 20 minút odpočinúť, aby nedostalo teplotný šok. Grilujeme z oboch strán 7 minút alebo na vami požadovaný stav. Stiahneme z grilu.
 
2.
Kým začneme porciovať, necháme pupok ešte 4 minúty odpočinúť. Osolíme, podľa potreby okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
3.
Príprava marinády: V mažiari rozdrvíme korenie, soľ, nahrubo nasekaný cesnak a lístky rozmarínu. V antikorovej alebo plastovej miske zmiešame pivo Kozel, olivový olej, citrusovú kôru, jemne nasekaný zázvor a podrvené korenia s cesnakom. Pridáme štipku soli a všetko dobre premiešame. Mäso vložíme do primerane veľkej nádoby, aby bolo celé ponorené do marinády a jej chuť tak všade dobre prenikla. Zakryjeme fóliou a dáme do chladničky minimálne na 6 až 12 hodín. V polovici tohto času mäso otočíme, aby sa marinovalo rovnomerne.
4.
Kozlov tip: Podávajte s natrhaným šalátom a s čerstvo upečenou bagetou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať