Pridať recept

Pstruh s píniovými orieškami

4
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
pstruh
2 PL
hladká múka
5 PL
olivový olej
1 strúčik
cesnaku
2 PL
tymian
1 ks
pomaranč
1 ks
citrón
1 KL
balzamikový ocot
4 cl
sherry
2 KL
píniové oriešky
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej

postup

1.
Filety zo pstruha dochutíme soľou, korením a obalíme v múke. V panvici rozpálime olej a filety z oboch strán do zlatista opečieme. Uložíme ich do zapekacej misy.
 
2.
Do výpeku primiešame prelisovaný cesnak, tymián, olej a zmes krátko opečieme. Prilejeme citrónovú a pomarančovú šťavu, ocot, sherry a marinádu dochutíme soľou a korením. Necháme ju odstáť a prelejeme ňou filety. Vložíme ich do chladničky a necháme 24 hodín odležať.
3.
Na suchej panvici opražíme píniové oriešky a podávame ich s filetami, ktoré zohrejeme na panvici.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať