Špenátové rizoto s lososom a hrachovými strukmi
4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
šalotka
40
g
maslo
230
g
ryža na rizoto
trochu
zeleninový vývar
50
g
čerstvý špenát
150
g
hrachové struky
1
PL
smotanový syr
400
g
losos
trochu
olivový olej
podľa chuti
mleté čierne korenie, soľ
1
PL
citrónová šťava
postup
1.
Lososa nakrájame na 4 rovnaké kusy, dochutíme ho soľou a necháme cca 10 minút odstáť. V panvici rozpustíme maslo, pridáme na kúsky nakrájaného lososa a opečieme ho zo všetkých strán do zlatista. Opečené kúsky odložíme na teplé miesto a pokvapkáme ich citrónovou šťavou.
2.
Medzitým nadrobno nakrájanú šalotku opražíme v hrnci na rozpálenom oleji. Pridáme premytú scedenú ryžu, zalejeme ju vývarom a na miernom ohni varíme cca 10 minút. Potom pridáme hrachové struky a tesne pred dovarením špenátové listy a smotanový syr. Nakoniec rizoto dochutíme soľou, korením a podávame s lososom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.