Pridať recept

Špenátové rizoto s lososom a hrachovými strukmi

Špenátové rizoto s lososom a hrachovými strukmi
Zdroj: dreamstime
4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
šalotka
40 g
maslo
230 g
ryža na rizoto
trochu
zeleninový vývar
50 g
čerstvý špenát
150 g
hrachové struky
1 PL
smotanový syr
400 g
losos
trochu
olivový olej
podľa chuti
mleté čierne korenie, soľ
1 PL
citrónová šťava

postup

1.
Lososa nakrájame na 4 rovnaké kusy, dochutíme ho soľou a necháme cca 10 minút odstáť. V panvici rozpustíme maslo, pridáme na kúsky nakrájaného lososa a opečieme ho zo všetkých strán do zlatista. Opečené kúsky odložíme na teplé miesto a pokvapkáme ich citrónovou šťavou.
 
2.
Medzitým nadrobno nakrájanú šalotku opražíme v hrnci na rozpálenom oleji. Pridáme premytú scedenú ryžu, zalejeme ju vývarom a na miernom ohni varíme cca 10 minút. Potom pridáme hrachové struky a tesne pred dovarením špenátové listy a smotanový syr. Nakoniec rizoto dochutíme soľou, korením a podávame s lososom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Losos na mnoho spôsobov: Vyskúšajte tieto recepty na chutné a rýchle jedlá z delikátnej ryby
Losos na tie najchutnejšie spôsoby: Stačí poznať túto malú fintu a podarí sa vždy na jednotku, tajomstvo prezradili šéfkuchári!
Losos je považovaný za dôležitý zdroj cenných živín a zdravých tukov a zároveň je to veľmi chutná ryba...