Pridať recept

FOTORECEPT: Kuracie prsia na cesnaku a rozmaríne

Fotorecept: Kuracie prsia na cesnaku a rozmaríne
Zdroj: hanus_prg

ingrediencie

1 kg
kuracie prsia
3 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
2 PL
čerstvý rozmarín
2 KL
soľ
1 KL
mleté čierne korenie
3 PL
olivový olej
2 PL
slnečnicový olej
200 ml
sójové mlieko

postup

1.
Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky a dáme do väčšej misy.
Fotorecept: Kuracie prsia na cesnaku a rozmaríne
Fotorecept: Kuracie prsia na cesnaku a rozmaríne
Zdroj: hanus_prg
 
2.
Ku kuraciemu mäsu pridáme pretlačený cesnak, natrhaný rozmarín, 2 PL oleja, soľ a čierne mleté korenie. Všetko spolu premiešame a necháme marinovať aspoň 3 hodiny, ideálne cez noc.
Fotorecept: Kuracie prsia na cesnaku a rozmaríne
Fotorecept: Kuracie prsia na cesnaku a rozmaríne
Zdroj: hanus_prg
3.
Cibuľu nakrájame na pásiky a na slnečnicovom oleji ju osmažíme dohneda.
Fotorecept: Kuracie prsia na cesnaku a rozmaríne
Fotorecept: Kuracie prsia na cesnaku a rozmaríne
Zdroj: hanus_prg
4.
K osmaženej cibuli pridáme marinované mäso, opečieme ho zo všetkých strán a potom podlejeme cca 300 ml vody. Prikryjeme a necháme dusiť na miernom plameni 30 minút. Ak bude málo vody, prilejeme mlieko, aby nám šťavu pekne zahustilo. Môžeme zahustiť aj múkou.
Fotorecept: Kuracie prsia na cesnaku a rozmaríne
Fotorecept: Kuracie prsia na cesnaku a rozmaríne
Zdroj: hanus_prg
5.
Podávame s pohánkou alebou ryžou. Dobrú chuť!
Fotorecept: Kuracie prsia na cesnaku a rozmaríne
Fotorecept: Kuracie prsia na cesnaku a rozmaríne
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať