Česká fazuľová polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
suchá fazuľa
40
g
mrkva
40
g
zeler
20
g
masť
20
g
údená slanina
30
g
hladká múka
20
g
cibuľa
podľa chuti
cesnak, korenie, voda, soľ, petržlenová vňať
postup
Fazuľu namočenú 1 - 2 dni dáme variť. Neskôr pridáme postrúhanú zeleninu. Slaninu nakrájame a rozškvaríme na masti. Pridáme múku a urobíme zápražku, do ktorej sme pridali postrúhanú cibuľu a cesnak. Zalejeme vodou, vylejeme do fazule a spolu povaríme. Nakoniec okoreníme a osolíme. Ozdobíme vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.