Šunkové krokety - Croquettes de jambon
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
šunka
1
PL
maslo
1
PL
polohrubá múka
1
šálka
mlieko
50
g
strúhaný syr
podľa chuti
soľ
1
ks
vaječný žĺtok
1
ks
vajce
trochu
strúhanka
olej alebo masť na vyprážanie
postup
1.
Z masla a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju mliekom a vymiešame tuhý bešamel.
2.
Pridáme k nemu syr, osolíme a necháme vychladnúť.
3.
K vychladnuej zmesi pridáme žĺtok, posekanú šunku a strúhanku.
4.
Z cesta vyformujeme krokety, ktoré obaľujeme v rozšľahanom vajci a strúhanke.
5.
Vyprážame ich na horúcom oleji alebo na masti.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.