Pridať recept

Hubové knedličky

ingrediencie

125 g
maslo
1 strúčik
cesnaku
250 g
čerstvé huby
300 g
biele pečivo
200 ml
mlieko
3 ks
vajce
2 PL
hladká múka
trochu
nasekaná petržlenová vňať
podľa chuti
strúhanka
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.

Na 25 g masla krátko speníme prelisovaný cesnak a pridáme nadrobno pokrájané huby. Posolíme a dusíme domäkka. Odstavíme a necháme vychladnúť.

 
2.

Pečivo pokrájame na kocky, zalejeme mliekom a chvíľu necháme nasiaknuť. Potom premiešame s vajcami, dusenými hubami, múkou, nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou a 25 g rozohriateho masla. Ak treba, zahustíme strúhankou. Zmes jemne posolíme, trošku okoreníme a necháme 20 minút odstáť.

3.

Zo zmesi pomúčenými rukami formujeme malé knedličky s priemerom asi 3 cm. Vkladáme ich do vriacej posolenej vody a varíme asi 15 min. Uvarené knedličky vyberieme a na tanieri pokvapkáme zvyšným roztopeným maslom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Prečo je lepšie mäso na grilovanie marinovať? Existuje jeden veľmi dôležitý dôvod
Prečo je lepšie mäso na grilovanie marinovať? Existuje jeden veľmi dôležitý dôvod
Grilovanie je jedným z najkontroverznejších spôsobov prípravy jedla. Grilované jedlo chutí šialene dobre...
Je ľahko stráviteľná a plná antioxidantov. Je škoda, že ju jeme len zriedkavo!
Je ľahko stráviteľná a plná antioxidantov. Je škoda, že ju jeme len zriedkavo! Spomaľuje starnutie, podporuje trávenie a zasýti na dlhý čas
V Taliansku sa konzumuje so syrom a omáčkami, v Strednej a Južnej Amerike sa používa na výrobu tortilly...
TOP
Marinované bravčové mäso
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Ako dosiahnuť jemné, chutné a zároveň šťavnaté mäso? Tajomstvo spočíva v marináde s jednou nezvyčajnou...
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Rybacia nátierka ešte nikdy nebola chutnejšia. Stačí urobiť len jednu malú zmenu v recepte. Bude zamatovo...
Tvarohová nátierka
Čo na raňajky? 30 skvelých receptov na dokonalý štart do nového dňa
Raňajky sú jedným z najdôležitejších jedál dňa. Často na ne nemáme dostatok času ani energie. Preto vám...
TOP
Kurací vývar
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Zasýti, zahreje, dodá cenné živiny, chutí výborne a väčšina z nás si bez neho nedeľný obed nevie ani len...