Zelerové rezne obaľované v kukuričných lupienkoch
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
zeler
trochu
citrónová šťava
trochu
soľ
3
strúčiky
cesnaku
trochu
mleté čierne korenie
100
g
kukuričné lupienky
50
g
tvrdý syr
trochu
hladká múka
2
ks
vajce
trochu
olej na vyprážanie
postup
1.
Zeler ošúpeme a pokrájame na cca 0,5 cm plátky. Ihneď ich pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Krátko ich povaríme v osolenej vode a vychladnuté potrieme pretlačenými strúčikmi cesnaku rozotretými so soľou a pokoreníme.
2.
Kukuričné lupienky roztlčieme v mažiari a zmiešame so strúhaným syrom. Zelerové plátky obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a v zmesi lupienkov a syra.
3.
Vyprážame ich v rozohriatom oleji dozlatista z oboch strán. Podávame ich so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.