Cupcakes s horkou čokoládou a malinovým krémom
24
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
1/2
hrnček
silná čierna káva
1/2
hrnček
smotana na šľahanie
1
hrnček
maslo
1/2
hrnček
kakao
1
KL
vanilkový extrakt
2
hrnčeky
hladká múka
2
hrnčeky
kryštálový cukor
1,5
KL
jedlá sóda
1
štipka
soľ
2
ks
vajce
2/3
hrnčekov
kyslá smotana
1/2
hrnček
horká čokoláda
Malinový tvaroh:
500
g
jemný tvaroh
1
hrnček
práškový cukor
2
hrnčeky
maliny
1
KL
vanilkový extrakt
postup
1.
Rúru pred pečením vyhrejeme na 175°C a formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami.
2.
Maslo rozpustíme a zmiešame s kakaom. Pridáme smotanu, kávu, vanilkový extrakt, zmes odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. V inej miske medzitým zmiešame múku, cukor, sódu bikarbónu a soľ. V ďalšej miske vyšľaháme vajíčka s kyslou smotanou. Pomaly k nej pridáme trochu čokoládovej vychladnutej zmesi a všetko premiešame. Postupne vmiešame sypkú zmes, čokoládovú zmes a rozlámanú čokoládu.
3.
Zo všetkých surovín vymiešame hladké cesto, ktoré nalejeme do formičiek a vložíme piecť do rúry na cca 19 minút. Upečené cupcakes necháme vychladnúť.
4.
Jemný tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom na hladký krém. Nakoniec vmiešame maliny, ktoré úplne rozmixujeme. Takto pripraveným malinovým krémom pomocou cukrárenského vrecka ozdobíme cupcakes a vložíme ich do chladničky stuhnúť. Vytiahneme ich až pol hodinu pred podávaním.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.