Pridať recept

Syrové trojuholníky (triopetes)

ingrediencie

300 g
syr Ricotta
300 g
syr Feta
4 ks
vajce
štipiek
biele korenie
1 balíček
štrúdľové cesto
125 g
roztopené maslo

postup

1.
Rúru predhrejeme na 200°C. Zatiaľ si v mise dobre zmiešame ricottu, fetu a vajíčka, ochutíme bielym korením. Roztopeným maslom natrime jeden závinový plát a dáme naň ďalší plát. Cesto po dĺžke rozrežeme na štyri časti.
 
2.
Aby sme dostali trojuholníčky, vedľa pravého dolného rohu pásu dáme za kopcovitú lyžičku syrovej masy. Tento roh potom pretiahnite diagonálne cez masu do tvaru trojuholníka. Postupujte sprava doľava až po koniec pásu. Vrchnú časť trojuholníkov potrite roztopeným maslom a položte ich na pekáč. V postupe pokračujeme dovtedy, kým sa nám neminie plnka. Trojuholníčky pečieme približne 20 minút, alebo dovtedy, kým nebudú pekne zlatohnedé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pochúťky z lístkového cesta
Bleskové chuťovky: TOP minútky z lístkového cesta
Vyskúšajte parádne chrumkavé minútky z lístkového cesta.
Plnené pochúťky z lístkového cesta
Plnené pochúťky z lístkového cesta: Perfektné na večeru či k telke
Lístkové cesto v slaných prevedeniach, ktoré vám určite zachutia. A pre tých, ktorí nemajú nadýchané cesto...
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!