Pridať recept

Špenátové ravioli s paradajkovou omáčkou

Špenátové ravioli s paradajkovou omáčkou
Zdroj: dreamstime
4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

1/4 hrnček
múka
1 ks
vajce
1/4 hrnček
horúca voda
1 štipka
soľ

Plnka:

1 PL
olivový olej
1 balíček
špenát
1/2 hrnček
parmezán
3/4 hrnček
syr Ricotta
1 štipka
soľ

Omáčka:

1 PL
olivový olej
5 ks
paradajka
2 strúčiky
cesnaku
5 vetvičiek
tymian
1/4 hrnček
biele víno

postup

1.
V miske zmiešame múku so štipkou soli a primiešame poriadne vymiešané vajíčko s horúcou vodou. Cesto spracujeme rukami tak, aby nebolo príliš lepkavé ale ani suché. Vložíme ho do chladničky na cca 30 minút.
 
2.
Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme špenát a dusíme ho približne 15 minút. Preložíme ho do misy, pridáme parmezán, ricottu, soľ a zmes premiešame.
3.
Cesto na ravioli rozdelíme na dve polovice a každú z nich rozvaľkáme na dlhý valček. Urobíme na ňom kôpky po približne každých 5 cm a priložíme naň druhý valček cesta. Ravioli rozkrojíme, poriadne uzavrieme a uvaríme vo vriacej slanej vode domäkka.
4.
Medzitým si uvaríme paradajkovú omáčku. Na rozpálenom olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájané paradajky a cesnak. Dusíme ich na miernom ohni, prilejeme víno, tymián a zmes privedieme k varu. Potom ju necháme vychladnúť. Omáčku môžeme nechať takto alebo ju rozmixovať na pyré.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať