Pridať recept

Ravioli s kozím syrom a špenátom

4
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

1/4 hrnček
hladká múka
1 ks
vajce
1/4 hrnček
horúca voda
1 štipka
soľ

Plnka:

1/2 hrnček
baby špenát
60 g
kozí syr
1/3 hrnček
strúhaný parmezán
1 štipka
mleté čierne korenie, soľ, muškátový oriešok

Ostatné:

2 PL
maslo
trochu
strúhaný parmezán

postup

1.
Najskôr zmiešame múku so soľou a vodu s vajíčkom. V miske zmiešame obe zmesi dohromady, kým nevymiesime hladké cesto, ktoré by nemalo byť príliš lepkavé. Urobíme z neho guľu a vložíme ho na pol hodiny do chladničky.
 
2.
Kozí syr zmiešame s nasekaným špenátom, parmezánom, dochutíme ho soľou, korením a muškátovým orieškom.
3.
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a rozvaľkáme ho na pomúčenej doske. Buď použijeme špeciálnu formu na ravioli alebo cesto nakrájame na obdĺžniky, ktoré naplníme plnkou a uzavrieme. Vložíme ich do vriacej vody a varíme domäkka.
4.
Podávame ich preliate horúcim maslom a posypané troškou parmezánu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať