Plnený moriak so šľahačkovou smotanou
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
3000
g
moriak
250
g
chleba bez kôrky
1,25
dl
mlieko
1,25
dl
šľahačková smotana
500
g
mleté mäso
50
g
mleté pistácie
4
PL
olej
podľa chuti
soľ, mleté korenie, muškátový oriešok
postup
1.
Moriaka umyjeme, zvonku aj znútra osolíme a okoreníme. Chlieb zalejeme mliekom a smotanou.
2.
Srdce a pečeň z moriaka pokrájame, zmiešame so zomletým mäsom a chlebom, dochutíme muškátovým orieškom a pridáme mleté pistácie.
3.
Plnkou naplníme moriaka, otvor zašijeme, potrieme olejom a pečieme asi 2,5 hodiny. Počas pečenia polievame výpekom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.