Pridať recept

FOTORECEPT: Hovädzie Stroganov

6
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
hovädzie mäso
200 g
sterilizované šampiňóny
4 ks
kyslá uhorka
2 PL
tuk olej
2 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ, korenie, hladká múka, cukor
3 KL
plnotučná horčica
1 kocka
hovädzí bujón
1 téglik
smotana kyslá

postup

Tento recept mám už veľmi dlho, robievam ho, keď dostanem pekné hovädzie mäso. Teraz som musela mäsko dlhšie dusiť, nakoľko som mala iný druh hovädzieho masa. Jedávame ho s cestovinami. Veľmi nám chutí.
1.
Odblaníme si mäso, umyjeme a nakájame na rezančeky, alebo kocky. Na tuku rýchlo osmahneme, osolíme(nie veľa) a okoreníme.
Fotorecept: Hovädzie Stroganov
Fotorecept: Hovädzie Stroganov
Zdroj: dorisa
 
2.
Nakrájame si cibule, uhorky a pripravíme si šampiňóny.
Fotorecept: Hovädzie Stroganov
Fotorecept: Hovädzie Stroganov
Zdroj: dorisa
3.
Mäso vyberieme na tanier a do panvice pridáme na kocôčky nakrájanú cibuľu a šampiňóny.
Fotorecept: Hovädzie Stroganov
Fotorecept: Hovädzie Stroganov
Zdroj: dorisa
4.
Zaprášime múkou, podlejeme vývarom, alebo masoxom, pridáme štipku cukru, necháme prejsť varom.
Fotorecept: Hovädzie Stroganov
Fotorecept: Hovädzie Stroganov
Zdroj: dorisa
5.
Do panvice vrátime mäso, pridáme nakrájané nakladané uhorky a dusíme.
Fotorecept: Hovädzie Stroganov
Fotorecept: Hovädzie Stroganov
Zdroj: dorisa
6.
Nakoniec pridáme horčicu a kyslú smotanu, necháme povariť, ochutnáme a ak treba dosolíme.
Fotorecept: Hovädzie Stroganov
Fotorecept: Hovädzie Stroganov
Zdroj: dorisa
7.
K tomuto jedlu sa hodia cestoviny, ja som zvolila špirály.
Fotorecept: Hovädzie Stroganov
Fotorecept: Hovädzie Stroganov
Zdroj: dorisa
8.
Dobrú chuť.
Fotorecept: Hovädzie Stroganov
Fotorecept: Hovädzie Stroganov
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
6.1.2016 14:11 | |
+10 -6
Mám niekoľko otázok k tomuto receptu... nejako mi to totiž... nechutilo... 1. Dal som si osmahnuť mäso (čo je to osmahnuť? proste som ho dal do rozpáleného oleja...), olej začal prskať všade na vôkol, skoro som pri tom zomrel... Začal som krájať cibuľu. 2. Mäso som vybral... bolo akési tvrdé a do panvice som dal cibuľku a šampióny... 3. Pridal som lyžicu múky (čo je to zaprášiť múkou?), vznikla mi akási lepivá hmota... 4. Vrátil som do panvice mäso a zalieval vodou... mäso je tvrdé ako podošva, čosi biele sa mi prilepilo na panvicu a prihára to... 5. ďalej som už nepokračoval... ste si istý, že takto sa robí stroganov?