Pridať recept

Cestoviny s kuracím mäsom, špenátom a paradajkami

Cestoviny s kuracím mäsom, špenátom a paradajkami
Zdroj: dreamstime
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
olivový olej
3 strúčiky
cesnaku
120 ml
sušené paradajky
500 g
kuracie prsia
1/2 KL
soľ
1/2 KL
mletá červená paprika
3/4 hrnček
čerstvý špenát
1 PL
bazalka
1/2 KL
mleté čierne korenie
250 g
celozrnné cestoviny

postup

1.
Sušené paradajky nakrájame na menšie kúsky ak chceme. Vo veľkej panvici na rozpálenom oleji z paradajok opečieme prelisovaný cesnak, paradajky a na tenko nakrájané kuracie prsia. Zmes dochutíme soľou, korením a mletou červenou paprikou. Zmes odstránime z ohňa a vmiešame čerstvý špenát.
 
2.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a približne 100 ml vody z nich si odložíme nabok. Prelejeme ich studenou vodou a pridáme do panvice. Dochutíme ich bazalkou, prípadne soľou a korením. Podávame ihneď.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...