Pridať recept

Osmažená polenta s hubami

6
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
dubáky
2 strúčiky
cesnaku
6 PL
olivový olej
1 podľa chuti
soľ
1 podľa chuti
mleté čierne korenie
2 PL
tymian
2 poháre
olej
6 plátkov
polenta

postup

1.
V studenej tečúcej vode umyjeme huby a osušíme ich papierovou vreckovkou. Stopky oddelímeod hlávok a každé zvlášť pokrájame. Na olivovom oleji dozlatista osmažíme cesnak. Primiešame stopky a 5 minút smažíme.
 
2.
Potom pridáme hlávky a premiešame. Osolíme, okoreníme, pridáme tymian a ešte 5 minút posmažíme.
3.
Rozpálime olej a osmažíme dozlatista polentové rezy z oboch strán. Potom na každý naložíme huby a podávame horúce.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
polenta
Polenta - tradičné talianske jedlo
Polenta je kukuričná kaša v talianskom pojatí. Patrí medzi tradičné talianske jedlá tak isto ako pizza či...
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...