Studená ananásová polievka s rumom a chilli
2
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
440
g
ananásový kompót
20
g
tuzemský um
70
g
práškový cukor
15
g
šťava z citróna
15
g
citrónová kôra
130
g
voda
1,5
g
Čerstvá chilli paprička
postup
Výborná trojfázová polievka, ktorá padne vhod hlavne v horúcich dňoch. Prečo trojfázová? Ako prvé ucítite sladkú chuť ananásu, tú následne prebije trpkejšia chuť rumu a na záver ju doladí mierne pikantné chilli.. :) Túto polievku som podával pri praktickej maturite a bola medzi ľuďmi žiadaná, obľúbená. :)
1.
Umyté citróny prekrojíme na polovicu a odšťavíme. Citrónovú kôru, ktorá nám ostala, vložíme do vopred pripraveného hrnca so zohriatou vodou. Varíme 5-7 minút. Potom zložíme z ohňa a necháme vychladnúť.
2.
Medzi tým ananásový kompót so šťavou rozmixujeme, no nie veľmi najemno, pridáme citrónovú šťavu, práškový cukor a tuzemský um.
3.
Z vychladenej vody vyberieme citrónovú kôru a citrónový vývar nalejeme do pripravenej zmesi. Necháme odstáť 30 minút na chladnom mieste. Pred podávaním dochutíme štipkou nasekanej chilli.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.