Labužnícka fazuľa
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
fazuľa
2
PL
olej
1
ks
cibuľa
1
ks
paprika
5
ks
paradajka
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ
trochu
tuk na vymastenie
postup
1.
Prepláchnutú a vopred namočenú fazuľu zalejeme vodou, aby bola ponorená a uvaríme ju takmer domäkka a scedíme.
2.
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na rezančeky pokrájanú papriku a na menšie kúsky pokrájané paradajky. Zeleninu krátko podusíme, vmiešame uvarenú fazuľu, pokoreníme a posolíme.
3.
Zmes rozložíme do vymastenej zapekacej misy, vložíme do stredne rozohriatej rúry a zapekáme asi 25 min. Podávame s pečivom a šalátom.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.