FOTORECEPT: Ríbezľová piškóta
8
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vajcia
1
PL
horúca voda
70
g
polohrubá máka
70
g
krupicový cukor
1
ks
vanilkový cukor DrOetker
Plnka
1
téglik
smotanový jogurt biely
200
g
ríbezle červené
Na vrch
50
ml
sirup z lesného ovocia
1/2
balíček
cukrárenske želé Dr Oetker extra silné
2
PL
kryštálový cukor
1
ks
zdobiaca tuba Droetker
podľa chuti
ríbezle na ozdobu
postup
Moja klasika. Tento koláčik som robila asi ako prvý.
2.
Upečieme si korpus: Vajcia vyšľaháme s 1PL horúcej vody...
3.
...pridávame cukor, vanilínový cukor a neskôr aj polohrubú múku.
4.
Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vymastili a posypali múkou. Formu s cestom dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 20 minút.
5.
Upečený korpus necháme vo forme vychladnúť, potom ho vyklopíme na tanier, alebo inú podložku.
6.
Nakoľko mi ostal jogurt, tak dám do koláča aj jogurtovú plnku. Jogurt rovnomerne nanesieme na vychladnutý korpus.
8.
Ríbezle( ja som mala mrazené) navrstvíme rovnomerne na celý koláč
9.
Podľa návodu na cukrárenskom želé Dr. Oetker si uvaríme želé. Použijeme sirup Sodastream Redberry+ vodu (želé je polovičná dávka, lebo bolo veľmi silné). Keď varíme, pridáme aj trocha ríbezlí, pre farbu.
10.
Takýmto, ešte teplým želé polejeme celý koláčik a necháme ho vychladnúť.
11.
Želatinu na koláči necháme stuhnúť, najlepšie v chladničke.
12.
Po vvchladnutí koláč ozdobíme zdobiacou tubou, rozkrájame a môžeme podávať.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.