Pridať recept

Zuppa pavese

ingrediencie

500 g
predné hovädzie mäso
1,5 litre
voda
3 ks
celé čierne korenie
2 ks
celé nové korenie
1 ks
cibuľa
1 KL
soľ
100 g
koreňová zelenina
4 ks
vajce
4 ks
sendvič
200 g
strúhaný syr
trochu
petržlenová vňať na ozdobu

postup

1.

Mäso zalejeme studenou vodou, pridáme čierne a nové korenie, celú cibuľu, posolíme a rýchlo necháme zovrieť.

 
2.

Len čo sa polievka začne variť, znížime teplotu, prikryjeme a pomaly varíme asi 2 hod. Pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu a varíme ďalších 30 min. Počas varenia podľa potreby dolievame studenou vodou na pôvodné množstvo.

3.

Vývar precedíme a necháme odstáť. Po čiastočnom ochladnutí tuk usadený na povrchu pozberáme lyžicou.

4.

Do ohňovzdorných misiek nalejeme horúci vývar, doň rozklepneme čerstvé vajce, prekryjeme plátkom opečeného sendviča a posypeme strúhaným syrom. Misky vložíme pod rozohriaty gril a zapečieme. Pred podávaním posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať