Pridať recept

FOTORECEPT: Pirohy z rožkov

50
porcií
54
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
staršie rožky
hrnčekov
múka polohrubá
trochu
mlieka
trochu
soli
plnka ľubovoľná

postup

Je to jednoduchý recept na pirohy. Nepotrebujete vajce a zo základu môžte urobiť aj šuľance. Môžte ich urobiť čisté, iba pomastené maslom alebo zvoliť posýpku podľa svojej ľubovôle. Taktiež si môžte urobiť aj slanú verziu pirohov.
1.
Rožky nakrájame na kolieska vložíme do misky a zalejeme mliekom tak,aby rožky nasiakli,ale neplavali v mlieku.Necháme postať asi 10 min,úplne postačí.
 
2.
Potom prisypávame múku.Dáme jej toľko,aby cesto nebolo moc tuhé a ani riedké.Tak jak ked robíme,, klasika "pirohy,napr.zo zemiakového cesta.
3.
Potom cesto dáme na dosku a ešte ho vypracujeme,tak aby bolo pekné hladké.Na doske cesto rozvaľkáme,povykrajame kolieska a naplníme.Ja som zvolila plnku na sladko.Dala som slivky s kompotu a k tomu kocku varovej čokolády.(Komu sa nechce cesto vaľkať,môže z neho urobiť guľky roztlačiť a naplniť,alebo z neho urobiť šuľance.)Kolieska ktoré mame už naplnené,prehneme na poly a kraje pozatláčame.
4.
Medzi tým si postavíme osolenú vodu na pec a 3-4 ich povaríme..O výnimočnosti tohto cesta svedčí aj to,že sa ani jeden pirôžtek počas varenia nerozlepí. Kým sa pirohy varia,pripravím si do hrnca aj studenú vodu. Ked sú pirôžky uvarené,hned ich vyberiem ceditkom do pripravenej studenej vody a hned ich scedím,Je ro z toho dôvodu dobré,že ked nedávame posýpku nezlepia sa.
5.
Pripravíme si posýpku,Použila som mak s práškovým cukrom.Kto má rád struhánku,môže opražiť,alebo len omastiť čistým maslom. Pirôžky som omastila maslom, posýpala makom a v miske premiešala. Pri podavani,kto má rád môže si pridať tvaroh.Ako v úvode som písala,tak môžeme urobiť aj slanú verziu.Všetko záleži len na fantázii človeka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Dobroty zo starších rožkov
Dobroty zo starších rožkov: Zapekanky, bake rolls či sladké rožky v mlieku
V každej domácnosti z času na čas zvýši rožok či iné pečivo. Nevyhadzujte ho! Dajte zbohom plytvaniu...