Gaštanovo – čokoládové brownies bez lepku
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
gaštanové pyré
125
g
čokoláda 70 percentná
250
g
maslo
4
ks
vajce
80
g
cukor
70
ml
šľahačková smotana
postup
1.
Nad parou roztopíme čokoládu a maslo, necháme trochu vychladnúť. Gaštanové pyré vymiešame so smotanou. Žĺtky vymiešame z cukrom do peny, z bielok spravíme sneh.
2.
Do žĺtkovej zmesy pridáme gaštanové pyré a čokoládu.
4.
Tortovú formu (26cm) vystelieme papierom a dáme do nej cesto. Pečieme na 170 stupňoch cca 40-45 minút (podľa rúry). Upečený korpus nechajte vychladiť.
5.
My sme koláčik jedli iba s poriadnou dávkou šľahačky, ale pôvodný recept bol s mascarpone krémom. 250g mascarpone s 100g hustej kyslej smotany podľa chuti cukor.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Vendelincok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.