Pridať recept

Kukuričný chlieb

ingrediencie

250 ml
voda
1 PL
olivový olej
1 PL
cukor
1 PL
soľ
200 g
polohrubá múka
250 g
kukuričná múka
25 g
droždie

postup

Všetky prísady vo vymenovanom poradí vložíme do automatu a spustíme normálny program. Upečený chlieb necháme niekoľko minút oddychovať, potom ho vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť. Týmto spôsobom vypracované cesto môžeme použiť aj na pečenie žemlí, či bochníka. Vtedy ho rozvaľkáme na placky veľkosti dlane, potrieme olejom, posypeme oreganom, tymiánom, odkvapkanou konzervovanou kukuricou, upečieme a máme výborne posúchy.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...