Pridať recept

Bravčová krkovička na starodávny spôsob

Bravčová krkovička na starodávny spôsob
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

400 g
bravčová krkovička
podľa chuti
soľ
trochu
čerstvé bylinky
trochu
ďumbier
3 strúčiky
cesnaku
150 ml
svetlé pivo
3 PL
masť
1 ks
cibuľa

postup

1.

Mäso pokrájame na kocky a vložíme do misky. Posolíme, pridáme posekané bylinky, nadrobno pokrájaný čerstvý ďumbier, pretlačený cesnak a zalejeme pivom. Necháme na chladnom mieste odležať 2-4 hod.

 
2.

Na masti opražíme pokrájanú cibuľu. Pridáme odležané mäso a vo vlastnej šťave pomaly dusíme domäkka. Podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...