Pridať recept

Čvachtavá kapusta s hovädzím mäsom

ingrediencie

400 g
kapusta biela hlávková
1 ks
cibuľa
2 PL
masť
400 g
hovädzie mäso
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 KL
cukor
1 KL
drvená rasca
125 g
kyslá smotana
1 PL
hladká múka
2 ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
citrónová šťava

postup

1.

Hlávkovú kapustu rozkrojíme na 8 až 12 dlhých rezov. Pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme na tenké plátky pokrájané mäso a opečieme ho z oboch strán. Posolíme, pokoreníme, mierne podlejeme vodou a pomaly dusíme takmer domäkka.

 
2.

Pridáme hlávkovú kapustu, ochutíme cukrom a rascou a dodusíme domäkka. Zalejeme smotanou zmiešanú s hladkou múkou a 2 žĺtkami. Na miernom ohni krátko povaríme.

3.

Nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s čerstvým chlebom alebo bagetou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať