Pridať recept

Čokoládová torta s orechmi

12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

250 g
zmäknuté maslo
150 g
čokoláda na varenie
100 g
vlašské orechy
100 g
práškový cukor
5 ks
vajce

Na ozdobu

80 g
čokoláda na varenie
50 ml
smotana na šľahanie
1 PL
zmäknuté maslo

postup

1.
Korpus: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu so 150 g masla. Medzitým vyšľaháme mixérom celé vajcia s cukrom do peny, kým zmes zdvojnásobí svoj objem. Potom postupne primiešavame vychladenú roztopenú čokoládu s maslom a nasekané orechy.
 
2.
Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a vylejeme do nej asi 1/3 cesta a pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút. Po upečení necháme korpus poriadne vychladnúť, ale nevyberáme ho z formy.
3.
Zvyšok čokoládovej zmesi varíme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli asi 10 minút, až kým nezhustne. Potom necháme krém vychladnúť a ručne primiešame 100 g masla (musí mať izbovú teplotu tak, aby sa krém nezrazil). Takto pripravený krém dáme schladiť do chladničky na 60 minút.
4.
Na korpus natrieme vychadnutý krém, uhladíme a dáme poriadne zachladiť. V malom hrnci za stáleho miešania roztopíme čokoládu v smotane. Keď trošku vychladne primiešame 1 lyžicu masla. Celú tortu polejeme pripravenou čokoládovou polevou. Dáme schladiť, aby poleva stuhla.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať