Pridať recept

Čokoládová roláda s tvarohom a višňami

Čokoládová roláda s tvarohom a višňami
Zdroj: receptarka

ingrediencie

Cesto

190 g
trstinový cukor
60 g
kakao
10 g
maslo na vymastenie
6 ks
vajce

Krém

250 g
nízkotučný tvaroh
150 g
višne
100 ml
smotana na šľahanie
2 PL
med
kakao na posypanie

postup

1.
Papierom na pečenie vyložíme plech a natrieme ho zmäknutým maslom. Rúru vyhrejeme na 220°C.
 
2.
Na tuhý sneh vyšľaháme bielky spolu s pridávaním 120 g cukru. So zvyšným cukrom vyšľaháme žĺtky do peny. Do žĺtkovej peny po častiach pridávame tuhý sneh a preosiate kakao a opatrne premiešavame.
3.
Na pripravený plech rozotrieme cesto a pečieme maximálne 7 minút. Skontrolujeme pomocou špáradla cesto a ak zostane po vytiahnutí z cesta suché, je upečené. Takto upečený plát necháme na plechu vychladnúť.
4.
Krém: Vyšľaháme šľahačku do tuha, potom primiešame k tvarohu a dochutíme medom.
5.
Pomocou ďalšieho plechu plát obrátime a opatrne dáme dole papier na pečenie. Korpus opatrne obrátim, natrieme krémom z tvarohu, rozložíme višne prípadne maliny a stočený dáme do chladničky, aby roláda stuhla.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať