Pridať recept

Opitý sorbet

ingrediencie

600 g
sezónne ovocie
150 g
trstinový cukor
čerstvá mäta
biely alkohol
voda

postup

1.
Umyjeme ovocie, necháme ho uschnúť na kuchynskej utierke a v prípade, že použijeme jahody alebo ríbezle odstopkujeme ich. Ponorným mixérom ovocie rozmixujeme do hladka a prepasírujeme cez sitko.
 
2.
Do hrnca prelejeme pyré a chvíľku povaríme spolu s cukrom a pár lístkami mäty, až kým sa nerozpustí. Ak sa zdá, že je pyré veľmi husté, zriedime troškou vody. Po vychladnutí prilejeme štamprlík alkoholu a nalejeme do nádobiek. Dáme do mrazničky.
3.
Aby bol sorbet celkom hladký a krémový a nie tvrdý ako kameň približne po 30 minútach až hodine vyberieme ovocnú kašu z mrazničky a premixujeme mixérom do hladka. Tento postup opakujeme niekoľkokrát, až kým zmes nemá potrebnú konzistenciu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať