Pridať recept

Chrumkavý domáci chlieb

ingrediencie

225 g
hladká ražná múka
225 g
celozrnná špaldová múka
100 g
mix semienok a orieškov ľanové, tekvicové, vlašské orechy
350 ml
plnotučné mlieko
3 KL
soľ
1/2 KL
trstinový cukor
1 KL
sóda bikarbóna

postup

1.
Zohrejeme rúru na 220°C a vložíme do nej hrniec, aby sa dobre nahrial.
 
2.
Medzitým do misky dáme múku, soľ, cukor a mlieko. Miešame približne 15 minút až kým sa nevytvorí hladké a vláčne cesto. Do cesta primiešame semienka a pár odložíme bokom.
3.
Dno vyhriateho hrnca posypeme múkou a vložíme doň cesto. Na vrch cesta nasypeme zvyšné semienka. Cesto prikryjeme a vložíme na 3/4 hodinu do rúry.
4.
Chlieb v rúre krásne zdvojnásobí objem a na vrch vznikne chrumkavá kôrka. Po upečení ho okamžite vyklopíme na drevnú dosku a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
1.3.2016 16:47 | |
+1 -0
Práve som ho dopiekla a už to v živote nezopakujem. Cesto - mazľavá, lepavá hmota. Výsledok - presolený, neforemný kameň. Škoda múky.
Podobné články
Chlebové placky
Chutné a zdravé domáce chleby zo sveta. Ľahšie ako kysnuté
V rôznych krajinách sveta nájdete najrôznejšie druhy chleba. Často sú považované za tradičné jedlo, ktoré...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...