Pridať recept

Kuracie prsia plnené medvedím cesnakom

Kuracie prsia plnené medvedím cesnakom
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

ks
bio kuracie prsia
ks
medvedia plnka
ks
žĺtok
ks
hrubá strúhanka na obaľovanie
ks
olej na vyprážanie
ks
soľ, čierne korenie

postup

1.
Kuracie prsia si narežeme na polovicu priečne tak, aby nám „chrbát“ rezňa držal pokope. Naklepeme, posolíme a natrieme rozmixovaným žĺtkom, jednu stranu potrieme medveďou pastou a rezeň zaklopíme, postláčame a potrieme žĺtkom aj zvonka a obalíme v strúhanke.
 
2.
Vypražíme z každej strany po 3 -4 minúty. Prekrojené na polovicu aby bolo vidieť v reze zelené podávame spolu so zemiakovým pyré alebo citrónovou ryžou.
3.
Nezabudnite, že jedlo sa je dvakrát: prvý krát očami a potom rozviniete chute na jazyku. Preto sa snažím do každého jedla zakomponovať chute tak, aby ich chuť pôsobila na jazyku aj po konzumácii zostal výnimočný „dojazd“ a tak bolo jedlo zážitkom.
4.
recept na plnku z medvedieho cesnaku od Henriety nájdete TU
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
15.4.2015 13:04 | |
+3 -2
Zdravá strava a vyprážané? to mi nejde do kopy hlavne od pani Henriety
jozef377
8.4.2015 19:41 | |
+11 -2
až na skutočnosť, že nie je tam uvedená plnka z medvedieho cesnaku to môže byť dobré
Anonymný nick
8.5.2017 11:17 | |
+0 -0
Pán Jozef je to pochúťka .V Banskej Bystrici, oblasť Moštenica,Medvedí cesnak rastie... chodím aj ja ..leto274@azet.sk
Podobné články
TOP
Zbierka najlepších receptov s medvedím cesnakom: Najlepšie recepty s medvedím cesnakom: Jeho sezóna už začala,
Zbierka najlepších receptov s medvedím cesnakom: Jeho sezóna už začala, pri zbieraní nezabudnite urobiť túto jednu vec
Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde a my sme si pre vás pripravili výber tých najlepších receptov. Nech...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
TOP
Záhada okolo pôvodu slávneho viedenského rezňa: Rakúsku gastronomickú ikonu zrejme vymysleli starobylí Rimania
Záhada okolo pôvodu slávneho viedenského rezňa: Rakúsku gastronomickú ikonu zrejme vymysleli starobylí Rimania
Jeho vôňa mnohým pripomína klasický nedeľný obed a bez neho sa nezaobíde azda žiadna významná rodinná...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...
Jednoduché, rýchle a chutné: 3 recepty na vajcia s medvedím cesnakom na raňajky
Jednoduché, rýchle a chutné: 3 recepty na vajcia s medvedím cesnakom na raňajky
Jar je tu a s ňou aj sezóna medvedieho cesnaku. Najlepšie recepty s touto bylinkou v kombinácii s vaječnými receptami.