Pstruh s mandľami
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
pstruh
30
g
maslo
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
hrsť
mandľové lupienky
3
vetvičky
čerstvý tymián
100
ml
biele víno
postup
1.
Rúru rozpálime na 200 stupňov. Ryby umyjeme. Do brucha rýb vložíme kúsok masla, trošku soli a korenia, polovicu mandlí a čerstvý tymian, druhú polovicu týchto ingrediencií rozložíme na vrchnú časť pstruhov. Ryby dáme do suchého pekáča a vložíme na 15 min. do rozpálenej rúry.
2.
Pstruhy 5 min. pred dokončením podlejeme bielym vínom, aby sa vytvorila dobrá šťava. Po upečení šťavu osolíme a potom ňou polejeme pstruhy.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.