Pridať recept

Pstruh s mandľami

ingrediencie

4 ks
pstruh
30 g
maslo
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 hrsť
mandľové lupienky
3 vetvičky
čerstvý tymián
100 ml
biele víno

postup

1.

Rúru rozpálime na 200 stupňov. Ryby umyjeme. Do brucha rýb vložíme kúsok masla, trošku soli a korenia, polovicu mandlí a čerstvý tymian, druhú polovicu týchto ingrediencií rozložíme na vrchnú časť pstruhov. Ryby dáme do suchého pekáča a vložíme na 15 min. do rozpálenej rúry.

 
2.

Pstruhy 5 min. pred dokončením podlejeme bielym vínom, aby sa vytvorila dobrá šťava. Po upečení šťavu osolíme a potom ňou polejeme pstruhy.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať