Roštenky na plzenský spôsob
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
hovädzia roštenka
podľa chuti
soľ
1
KL
divoké korenie
1/2
KL
ďumbier mletý
trochu
hladká múka
2
ks
cibuľa
3
PL
masť
150
ml
svetlé pivo
postup
1.
Roštenky na okrajoch narežeme a naklepeme. Posolíme, pokoreníme a obalíme v múke.
2.
Na väčšej časti masti roštenky opečieme z oboch strán, vyberieme a na tuku opražíme 1 pokrájanú cibuľu. Roštenky vrátime na cibuľu, podlejeme trochou piva a dusíme domäkka. Počas dusenia ich podlievame zvyškom piva.
3.
Roštenky dáme na taniere, podlejeme vydusenou šťavou a ozdobíme zvyšnou cibuľou pokrájanou na kolieska, opražené na zvyšku tuku dozlatista.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.