Pridať recept

Tmavý teľací vývar

ingrediencie

2,5 kg
teľacie kosti
500 g
teľacie nožičky
5 PL
olej
200 g
cibuľa
150 g
mrkva
1/2 ks
cesnakové strúčiky
100 g
zeler
300 g
paradajka
40 g
paradajkový pretlak
3 ks
bobkový list
3 vetvičky
tymian
2 ks
klinček
50 g
pór
1/2 ks
zeler
3 vetvičky
petržlenová vňať

postup

Rúru zahrejeme na 200°C. Nožičky a kosti nasekáme a dáme na pekáč. Potrieme olejom a pečieme v rúre asi 30 minút. Zeleninu nakrájame, aj paradajky. Potom ju rozložíme na kosti a pečieme spolu 20 minút. Pridáme pretlak, premiešame a pečieme 10 minút. Všetko presypeme do hrnca a zalejeme 4,5 l vody. Pridáme bylinky a až 5-6 hodín varíme. Hotový vývar precedíme.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vývar z kostí pre zdravé kĺby a silné svaly: Takto ho pripravíte !
Vývar z kostí pre zdravé kĺby a silné svaly: Takto ho pripravíte!
Vývar z kostí často odporúčajú odborníci na výživu a lekári pre jeho zdraviu prospešné účinky. Hoci...
Jedna chyba môže zničiť celú polievku! Čo môžete urobiť, aby vývar neskysol?
Jedna chyba môže zničiť celú polievku! Čo môžete urobiť, aby vývar neskysol?
Jedna chyba a na vývar môžete zabudnúť. Čo môžete urobiť, aby neskysol?
Vývar je veľmi zdravý, ale niektorí ľudia by ho nemali konzumovať - ktorí a prečo?
Vývar je veľmi zdravý, ale niektorí ľudia by ho nemali konzumovať - ktorí a prečo?
Zahreje vás, zasýti, zlepší vašu imunitu a pomôže v boji proti infekciám. Vývar sa nie nadarmo nazýva...
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Domáci vývar býva často zakalený. Hoci usadeniny na povrchu polievky neovplyvňujú jej chuť ani výživovú...
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar je pravdepodobne naša najobľúbenejšia polievka, ktorá nesmie chýbať pri nedeľnom obede. Hoci každý...
Pripravujete nedeľný vývar? Dajte do neho túto netypickú surovinu, bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Do vývaru ju dáva málokto! Stačí jeden kus a bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Je váš vývar slabý a nevýrazný? Skúste ho dnes uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...