Základný rybí vývar
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
karkasy z bielych rýb
80
g
šalotka
100
g
pór
1/2
ks
fenikel
80
g
zeler
100
g
petržlen
3
PL
maslo
1/4
liter
biele suché víno
1
ks
bobkový list
2
vetvičky
tymian
1/2
KL
celé biele korenie
postup
1.
Karkasy nasekáme na kúsky, namočíme na 20 minút do vody a necháme odkvapkať. Očistíme pór, fenikel a zeler, petržlen ošúpeme a všetko nakrájame. Rozpustíme maslo a orestujeme karkasy asi 4 minúty. Pridáme šalotku, zeleninu a podusíme.
2.
Zalejeme 1 l vody, pridáme bobkový list, tymián a korenie. Varíme pri miernej teplote asi 30 minút. Hotový vývar precedíme a prepasírujeme cez cedidlo.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.