Pridať recept

Smotanová pena

ingrediencie

30 g
cibuľa
30 g
zeler
30 g
cibuľka jarná
20 g
šampiňóny
10 g
maslo
150 ml
biele víno
150 ml
rybací vývar
150 g
smotana
20 g
maslo
1 PL
šľahačka
podľa chuti
soľ, kajenské korenie

postup

Zeleninu nakrájame na malé kocky. Cibuľu, zeler a huby opražíme na masle, podlejeme vínom, pridáme vývar a uvaríme na 1/3. Prilejeme smotanu a povaríme 10 minút. Potom to precedíme. Omáčku osolíme, okoreníme kajenským korením. Pridáme trochu masla, smotanovú omáčku a mixujeme ponorným mixérom. Potom primixujeme zvyšné maslo. Primiešame našľahanú smotanu a premixujeme. Hotová omáčka musí byť penová a nadýchaná.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať