Pridať recept

Šampiňónová omáčka so žĺtkami

ingrediencie

500 g
čerstvé šampiňóny
1 PL
maslo
trochu
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
drvená rasca
2 PL
hladká múka
250 ml
smotana na varenie
1 ks
vaječný žĺtok

postup

1.

Plátky šampiňónov opražíme na rozohriatom masle, pokvapkáme citrónovou šťavou a dusíme domäkka.

 
2.

Posolíme, pokoreníme, pridáme rascu a posypeme hladkou múkou. Premiešame a za stáleho miešania prilievame smotanu. Pomaly varíme do zhustnutia.

3.

Omáčku zjemníme žĺtkom rozšľahaným v troške studenej smotany.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať