Pridať recept

Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou

Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

1 ks
cibuľa
3 PL
maslo
250 g
čerstvé šampiňóny
2 PL
hladká múka
500 ml
vývar
podľa chuti
soľ
200 g
hustý biely jogurt / kyslá smotana

postup

1.

Pokrájanú cibuľu speníme na 1 lyžici masla, pridáme plátky šampiňónov a dusíme domäkka. Zo zvyšného masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime ju vývarom a varíme 20 min.

 
2.

Posolíme, pridáme podusené huby, kyslú smotanu a necháme zovrieť. Omáčku podávame s vareným hovädzím mäsom alebo s vajcami uvarenými natvrdo a zemiakmi.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Sviečková na smotane
Nedeľný obed: Najlepšie recepty na šťavnaté mäso s omáčkou, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné mäso, ktoré dokonale...