Losos na kreolský spôsob
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
400
g
paradajka
1/2
PL
sekaný tymian
1
ks
bobkový list
trochu
nasekaná petržlenová vňať
podľa chuti
soľ
podľa chuti
celé čierne korenie
4
ks
filety z lososa
1
ks
citrón
postup
1.
Vyhrejeme rúru na 200 stupňov. Na veľkej panvici osmažíme na oleji cibuľku. Pridáme nakrájané paradajky, tymian, bobkový list, petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie. Zakryjeme pokrievkou a necháme podusiť asi 15 min.
2.
Kúsky lososa položíme do nádoby na pečenie. Polejeme šťavou z citróna, lyžičkou nanesieme na povrch paradajkovú zmes. Vložíme do trúby a necháme zapiecť asi 20 až 30 min., alebo kým nie je losos jemný.
3.
Pred podávaním vyberieme z rýb kosti a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou a dusenou zeleninou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.