Pridať recept

Losos na kreolský spôsob

ingrediencie

1/2 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
400 g
paradajka
1/2 PL
sekaný tymian
1 ks
bobkový list
trochu
nasekaná petržlenová vňať
podľa chuti
soľ
podľa chuti
celé čierne korenie
4 ks
filety z lososa
1 ks
citrón

postup

1.

Vyhrejeme rúru na 200 stupňov. Na veľkej panvici osmažíme na oleji cibuľku. Pridáme nakrájané paradajky, tymian, bobkový list, petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie. Zakryjeme pokrievkou a necháme podusiť asi 15 min.

 
2.

Kúsky lososa položíme do nádoby na pečenie. Polejeme šťavou z citróna, lyžičkou nanesieme na povrch paradajkovú zmes. Vložíme do trúby a necháme zapiecť asi 20 až 30 min., alebo kým nie je losos jemný.

3.

Pred podávaním vyberieme z rýb kosti a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou a dusenou zeleninou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať