Pridať recept

Dusená brokolica

ingrediencie

500 g
brokolica
trochu
soľ
1 PL
maslo

postup

1.

Čerstvú brokolicu ponoríme do vriacej vody na 5 až 6 min. Mrazenú brokolicu na 8 až 12 min. Pozor, brokolica musí ostať pevná, nie kašovitá.

 
2.

Brokolicu dobre scedíme, osolíme ju. Vývar uchováme.

3.

Na panvici rozpustíme maslo a podusíme na ňom brokolicu, na strednom plameni cca 5 min., pokiaľ nie je jemná. Ak je príliš tvrdá, pridáme trochu vody, v ktorej sa brokolica varila a ešte chvíľu podusíme.

4.

Podávame ju ako samostatný pokrm alebo ako prílohu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Stonky brokolice nevyhadzujte. Pozrite sa, ako ich môžete použiť
Stonky brokolice nevyhadzujte: Pozrite sa, ako ich môžete použiť!
Brokolica je jednou z tých druhov zeleniny, ktoré buď milujete, alebo nenávidíte. Jej zelená farba a intenzívna...