Pridať recept

Fotorecept: Tvarohovo-pudingová žemlovka

Fotorecept: Tvarohovo-pudingová žemlovka
Zdroj: goldensmile

ingrediencie

200 g
smotana na šľahanie
7 PL
mlieko
2 PL
med
1 KL
tuzemský rum
2 ks
vaječný žĺtok
3 ks
jablká
2 ks
banány
1 KL
mletá škorica
3 KL
trstinový cukor
8 ks
rožok alebo vianočka
2 KL
trstinový cukor na posypanie

Tvarohová plnka

1 PL
a pol PL vanilkový cukor
1/2 KL
vanilkový extrakt
1/2 KL
sušená citrónová kôra
1 ks
vaječný žĺtok
hrstí
sušené brusnice
podľa chuti
rum na namočenie brusníc
250 g
jemný tvaroh

Pudingová plnka

1 ks
vanilkový pudingový prášok Dr Oetker
2 PL
vanilkový cukor
370 ml
mlieko

Sneh

3 ks
vaječný bielok
1 PL
trstinový cukor
štipiek
soľ

postup

1.
Pripravíme si zmes na namáčanie pečiva. Do hrnca si dáme mlieko, smotanu a med a zohrejeme (netreba dlho, iba dovtedy, kým sa nám všetky suroviny neprepoja). Odstavíme z ohňa, primiešame rum a necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesy zamiešame žĺtka. Z mlieka, medu a vanilkového pudingového prášku si uvaríme stredne hustý puding. Jablká si ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Zmiešame si ich so škoricou a cukrom a necháme postáť. Banány si nakrájame na kolieska. Tvarohovú plnku si pripravíme zmiešaním všetkých surovín, ktoré sú na ňu určené. Pridáme brusnice, ktoré sme si vopred namočili do rumu. Formu (s priemerom 25-26cm) si vytrieme maslom. Rožky si nakrájame na kolieska a každé namáčame do smotanovej zmesy. Namočené rožky ukladáme do vymastenej formy tak, aby sme zaplnili celé dno formy. Na rožkovú vrstvu nanesieme pripravený puding. Na puding naukladáme polovicu jabĺk a banánov a iba jemne ich pokvapkáme citrónovou šťavou. Nanesieme tvarohovú plnku a zvyšok jabĺk a banánov, ktoré znova iba potroške pokvapkáme citrónom.
Fotorecept: Tvarohovo-pudingová žemlovka
Fotorecept: Tvarohovo-pudingová žemlovka
Zdroj: goldensmile
 
2.
Poslednú vrstvu dáme zvyšné namočené rožky. Posypeme trstinovým cukrom a dáme piecť na 30-40 minút na 180-190 stupňov.
Fotorecept: Tvarohovo-pudingová žemlovka
Fotorecept: Tvarohovo-pudingová žemlovka
Zdroj: goldensmile
3.
V posledných cca 10 minútach nanesieme na vrch žemlovky pripravený sneh (bielky si vyšľaháme so soľou skoro dotuha, pridáme cukor a došľaháme dotuha). Podávame poprášené práškovým cukrom
Fotorecept: Tvarohovo-pudingová žemlovka
Fotorecept: Tvarohovo-pudingová žemlovka
Zdroj: goldensmile
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať