Staročeská strukovinová polievka
stredná
náročnosť
ingrediencie
3
PL
žltý hrach
3
PL
šošovica
3
PL
fazuľa
1,5
litre
voda
1
PL
olej
1
ks
cibuľa
1
PL
hladká múka
100
g
koreňová zelenina
1/2
KL
mletá rasca
1
štipka
majorán
podľa chuti
soľ
2
strúčiky
cesnaku
postup
1.
Vopred namočené strukoviny zalejeme vodou a uvaríme takmer domäkka.
2.
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, vmiešame múku, opražíme a zalejeme vývarom aj so strukovinami. Rozmiešame, doplníme pokrájanou koreňovou zeleninou, rascou, majoránom, posolíme a uvaríme domäkka.
3.
Hotovú polievku dochutíme pretlačeným cesnakom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.