Pridať recept

Camembert pečený s cesnakom a rozmarínom

Camembert pečený s cesnakom a rozmarínom
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

2 ks
camembert
4 strúčiky
cesnaku
trochu
olivový olej
1 ks
bageta
4 stonky
rozmarín

postup

1.
Syr vyberieme z obalu a vložíme ho naspäť do drevenej krabičky ak v nej bol. Ak nie nevadí uložíme ho do alobalu. Vrchnú časť syru narežeme na mriežku. Do zárezov vtrieme prelisovaný cesnak a rozmarín.
 
2.
Bagetu natrháme na menšie kúsky, ponapichujeme ju na špajdle alebo ihly, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C.
3.
Syr grilujeme dovtedy, kým nebude vrch úplne zapečený. Kúsky bagety potom máčame do roztečného syra ako fondue.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.