Pridať recept

Cestoviny s hubami a jarnou cibuľkou

2
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
cestoviny penne
2 hrste
lesné huby alebo šampiňóny
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 štipka
tymián, oregano, petržlenová vňať
1 PL
maslo
trochu
extra panenský olivový olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 ks
citrón
1 ks
rozšľahané vajíčko
4 PL
jarná cibuľka
trochu
strúhaný parmezán

postup

1.
Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody.
 
2.
Medzitým očistené buď lesné alebo iné huby nakrájame na menšie kúsky, orestujeme ich na olivovom oleji a nadrobno nakrájanej cibuľke. Pridáme prelisovaný cesnak a nasekané čerstvé bylinky. Zmes dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme lyžicu masla a pár kvapiek citrónovej šťavy. V miske si rozšľaháme vajíčko.
3.
Uvarené cestoviny nepremývame a vložíme ich do misy s rozšľahným vajíčkom. Premiešame ich a vlastnou teplotou sa upravia na krémovú konzistenciu. Pridáme k nim hubovú zmes, dochutíme ich soľou a korením.
4.
Cestoviny naložíme na taniere, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme jarnou cibuľkou a nastrúhaným parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať