FOTORECEPT: Halušky z varených zemiakov so zelenými fazuľkami
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
zemiak
500
g
špaldová múka hladká
2
ks
vajce
2
KL
soľ
1
KL
mleté čierne korenie
2
KL
majorán
1
PL
sušený cesnak
400
g
zelená fazuľky mrazené
300
g
cibuľa
1
ks
klobása
3
PL
maslo
1
KL
soľ
1
KL
grilovacie korenie
postup
1.
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme a nastrúhame najemno.
2.
K uvareným a nastrúhaným/pretlačeným zemiakom pridáme vajíčka, múku a korenie. Vypracujeme tuhé cesto. Drobné kusy uvarených zemiakov nevadia.
3.
Vo vriacej vode uvaríme klasické halušky - pretlačíme ich cez sito.
4.
Keď halušky vyplavú na povrch, počkáme cca 2 minúty a potom ich sitkom vyberieme do väčšej misy. K hotovým haluškám pridáme roztopené maslo a premiešame.
5.
Na panvici si na troche oleja osmažíme cca 3 minúty cibuľu nakrájanú na mesiačiky.
6.
K cibuli potom pridáme mrazenú fazuľku, posolíme, podlejeme trochou vody a dusíme 10 minút.
7.
Na tej istej panvici osmažíme na jednej polovici klobásku, nakrájanú na malé kúsky.
8.
Halušky podávame s fazuľkovou zmesou, klobáskou a poliate maslom. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.